Fietsen met blinden

Op 14 Juni was het weer zover: het jaarlijkse ‘Fietsen met Blinden’ voor stichting Bartiméus. Na het verzamelen rond 10 uur ’s ochtends en de gebruikelijke grappen over wie er nu voorop de tandem mochten dit keer, togen wij richting Overijsselse Vecht. Hoewel het redelijk waaide was het weer ons qua temperatuur gunstig gestemd. De tocht leidde langs rustige landwegen met ‘zintuigelijke ervaring’ zoals het voelbare ‘dijkje-op-dijkje-af’het wisselen van bos en open landschap, het passeren van de stuw met haar wassende water en vistrap, en uiteraard de gebruikelijke landelijke geur.  We stopten even voor Dalfsen bij de wonderlijke kas van Eef Stel, waarin hij ons uitleg gaf over de meest smaakvolle gewassen en hoe hij die kweekt. Onder het genot van zijn eigen gevitaliseerd water en de onvoorstelbare smaakbommetjes van kruiden luisterden wij aandachtig.

Vervolgens zetten wij via een slingerende route koers richting Heino, waar we even na het middaguur neerstreken bij Herberg de Witte Gans voor een overheerlijke lunch op het terras. De boerderijgeluiden deden vermoeden dat hier ook daadwerkelijk ganzen rondliepen.

De terugtocht verliep via Hoonhorst en Wythmen. Dat het enthousiasme nog altijd flink was, zowel bij de leden van Bartimeus als bij de leden van de Juniorkamer, vertaalde zich in het hoge tempo, want wat fietsten we erover!

Het was wederom een geslaagde rit, reden temeer om dit soort vermakelijke tradities ook voor komende jaren in ere te houden.