JCI Zwolle helpt Autismehuis

Junior Kamer Zwolle helpt autismehuis De Toren met schenking van 1.500 euro

18 maart 2018
Zwolle – De Junior Kamer Zwolle (JCI Zwolle) heeft autismehuis De Toren een donatie van 1.500 euro gegeven. Het geld wordt besteed aan een nieuwe keuken. Het autismehuis was in 2016 ook al het goede dol van JCI Zwolle.

JCI is een groep jonge ambitieuze mensen die elk jaar een lokaal goed doel ‘adopteert’ en helpt. Dat de hulp zich niet beperkt tot dat ene jaar bewijst de schenking van €1.500 voor een nieuwe keuken aan het goede doel van 2016: autismehuis De Toren.

Je inzetten voor mooie lokale doelen uit de regio Zwolle: de Junior Kamer Zwole doet het jaarlijks met veel plezier. De ruim 20 leden zetten zich elk jaar in voor een ander goed doel. Maar ook de doelen uit het verleden worden niet vergeten; “Juist die dragen we een warm hart toe”, deelt (oud) JCI Zwolle-voorzitter Pieter Diks.

“Het helpen van andere mensen is een belangrijk onderdeel van de Junior Kamer”, vult lid Erik Wels (Bulthaup Keukens Zwolle) aan. “Als een doel uit het verleden ons dan vraagt om hulp, dan kijken we altijd wat er mogelijk is”, vervolgt Wels. “Het gat in de begroting voor een keuken van het autismehuis bleek een mooie mogelijkheid te zijn voor de Junior Kamer om nog een extra steentje bij te dragen. Ditmaal in de vorm van een schenking van 1.500 euro voor het realiseren van de keuken.”

Eerder schonk De Junior Kamer Zwolle in 2016 al 4.550 euro aan autismehuis De Toren en hielpen ze met de inrichting van het autismehuis. “We zijn niet bang om onze handen ‘vies’ te maken. Inrichten, klussen of een tuin aanleggen: het gaat niet alleen om geld ophalen voor en goed doel, maar juist óók om de verbinding en het helpen met handen”, zegt Diks trots.

Autismehuis De Toren is sinds begin 2016 actief in de regio Zwolle en zet zich in voor een groep kinderen met autisme die niet terecht kunnen in het onderwijs. “Op De Toren leren de kinderen de vaardigheden die ze nodig hebben om uit te stromen naar het onderwijs en om zo zelfstandig mogelijk te worden. De keuken draagt bij aan een leuke en effectieve leeromgeving! Wij zijn De Junior Kamer enorm dankbaar voor hun hulp en bijdragen”, aldus Ingeborg van Ansem initiatiefnemer van autismehuis De Toren.

De Junior Kamer haalde in 2017 nog ruim 15.600 euro op voor het Ronald McDonaldhuis in Zwolle. “Toevallig hebben we met dat bedrag ook meegeholpen met het realiseren van een nieuwe keuken voor het Ronald McDonaldshuis in Zwolle. Extra speciaal was dat we het afgelopen jaar ons 50-jarig Lustrum vierden. Dan ben je nog eens extra trots op het feit dat we al 50 jaar bij kunnen dragen aan Zwolse goede doelen” deelt Diks. Wels vult glimlachend aan: “Welk goed doel heeft nog behoefte aan een nieuwe keuken? Het goede doel voor 2018 is nog niet gekozen.”

Meer informatie over de Junior Kamer Zwolle en haar leden? Bezoek www.jci-zwolle.nl

Meer informatie over autismehuis De Toren? www.autismehuis.nl/detoren

BRON:

https://www.peperbus.nl/nieuws/algemeen/383188/junior-kamer-zwolle-helpt-autismehuis-de-toren-met-schenking-van-1-500-euro